Ierse Folk Muziek is een stroming waarmee McHollander zich ontwikkelde van 14-jarige klarinettist in een harmonie (met een gitaar in een stoffig hoekje) tot entertainer.

Tegenwoordig speelt hij op podia en in kroegen de Ierse traditionals. In jamsessies, versterkt en akoestisch, is zijn Ierse Folk en eigen werk met regelmaat door het hele land te horen. Hij speelt daarbij gitaar, zingt, speelt tin whistle en bodhrán. Af en toe neemt hij en toe ook wel een ander instrument ter hand. Bij versterkte optredens ondersteunt hij zichzelf rythmisch met een stompbox, die voor de beat zorgt.

Binnen de Ierse muziek specialiseert hij zich in liedjes met leuke meezingers, en typische kroegballades. En met veel liedjes binnen de gangbare thema’s waar de stroming zich druk om maakt: liefde (meestal het type dat over is), dood (soms de voorgenoemde geliefde), oorlog (meestal ook dood), en drank (alle voorgenoemde). Nou ja, en dan zijn er nog een paar andere thema’s, maar dat zijn uitzonderingen.

Als Ierse Folk-muzikant is hij regelmatig te vinden op sessies, in pubs of op festivals waar de Ierse Folk ten gehore wordt gebracht. Op een podium of omringd door publiek in een gezellig café speelt hij de ballads en kroegsongs waar de Ierse Folk zo bekend om staat. Dat doet hij overigens ook graag op uw feest of gelegenheid.

Wilt u deze Celtic Folk Bard boeken? Neem dan contact op!